Ventilatietechniek

Reinigen ventilatiekanalen

Vandaag de dag zijn huizen goed geïsoleerd waardoor een goed ventilatiesysteem essentieel is. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond leefklimaat in huis.

Ventileren houdt simpelweg in: ‘verse’ lucht binnenhalen en ‘gebruikte’ lucht afvoeren. Verversing van lucht is 24 uur per dag nodig. Het openzetten van ramen is altijd verstandig, maar 24 uur per dag de ramen opzetten is niet nodig. In iedere woning zit een ventilatiesysteem.

Als dit systeem echter niet meer naar behoren functioneert, kan dit verschillende klachten met zich meebrengen. De meest voorkomende klacht is hoofdpijn, maar ook allergieën of geïrriteerde luchtwegen. Een vuil ventilatiesysteem kan tevens problemen veroorzaken zoals schimmelvorming, vochtplekken en ongewenste geuren.

Om het ventilatiesysteem schoon te laten functioneren is onderhoud nodig.

Hoe gaan wij te werk?

Mechanische ventilatie;  

  • Wij reinigen de kanalen individueel (badkamer, toilet, keuken) van binnenuit met een roterende borstel. Tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden zetten wij de motor op de hoogste stand zodat stof en vuil makkelijk loslaat en richting de motor wordt gezogen.
  • De ventilatiebox maken wij open zodat we de motor kunnen reinigen. Wanneer de box lawaai maakt of niet meer goed afzuigt, dan kunnen wij uw ventilatiebox vervangen.  
  • Het ventilatiesysteem in uw woning is nu weer schoon en zorgt voor een gezonde leefomgeving. 

Natuurlijke ventilatie;

  • Dit zijn meestal gemetselde of metalen kanalen. Deze reinigen wij op dezelfde manier als hierboven.  

Wij raden aan het onderhoud van het ventilatiesysteem in uw woning 1 keer per jaar te laten uitvoeren. Wij helpen u graag.

Ventilaitietechniek ventilatie

Jaarlijkse reminder

Als u tevreden bent over onze werkzaamheden, dan bieden wij de service om u geheel vrijblijvend per email ter herinneren aan uw onderhoudsafspraak. Hiervoor kunt u het jaarlijkse reminder formulier invullen.