Nieuws/media

Coronavirus

Update Helaas waart het Coronavirus nog altijd rond. Wij houden de actuele ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten. Het spreekt voor zich dat wij alle maatregelen, getroffen door het RIVM tegen het verspreiden van Covid-19, ook bekend als het corona-virus opvolgen.

Om te voorkomen dat onze medewerkers worden besmet tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, zullen wij vooraf contact met bewoners opnemen, om te informeren naar de situatie bij de bewoner thuis. Heeft de bewoner geen klachten, dan kunnen wij onze werkzaamheden uitvoeren. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, zullen wij op gepaste afstand van bewoners blijven en hygiënemaatregelen streng hanteren.  Heeft bewoner wel klachten, dan zal er een nieuwe afspraak voor het uitvoeren van de werkzaamheden worden gemaakt.

Door het strikt naleven van deze maatregelen trachten wij een veilige werkomgeving te creëren voor zowel onze werknemers als onze klanten.

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Oog voor Detail: De Gek – de Volkskrant

‘Ronddraaien als een gek’. De oorsprong van deze uitdrukking vind je op het dak, waar schoorstenen ronddraaien, met – jawel – een ‘gek’ erop. Een reportage met Ras-Amsterdammer, Italiaan en zesde generatie schoorsteenveger Ramon Vittali die laat zien hoe mooi zijn ambacht eigenlijk is.

Levende bezems

Podcast van Rederij Lampedusa over “levende bezems”. Een interview met Ramon Vittali

Link naar interview

Geschiedenis

In 1838 vertrok vanuit het Noord-Italiaanse Druogno de veertienjarige Giovanni Vittali te voet naar Amsterdam om daar zijn geluk als schoorsteenveger te beproeven. Na veertien maanden arriveerde hij in Amsterdam waar hij als leerling schoorsteenveger aan de slag kon bij de, tevens uit Druogno afkomstige, familie Bonardi. Na zijn opleiding ontving hij een gouden zakhorloge en honderd zilveren guldens. Nadat hij getrouwd was bood zijn schoonvader hem een lening aan, waardoor zijn grootste wens in vervulling kon gaan.

In 1844 startte hij zijn eigen schoorsteenveegbedrijf. Sindsdien zijn er zes generaties verstreken en staat de zevende generatie alweer klaar om de onderneming met de naam Vittali voort te zetten.

Babes in business

SBS6-babe Sylvana IJsselmuiden loopt een dagje mee met één van onze schoorsteenvegers. Bekijk ons bedrijf tijdens de allereerste uitzending van dit programma.

Poster 170-jarig bestaan in Nederlands en Italiaans